Bookmark and Share

Toon mee je verontwaardiging

Er valt niet te lachen met de klimaatopwarming. Post je “Ik lach er niet mee”-foto op onze Facebookgroep.


Voor het volgende rondje klimaatonderhandelingen in Warschau ligt er een pak werk op tafel. We talmen te lang met het nemen van juiste maatregelen. De risico’s op onomkeerbare milieuschade nemen toe. De 2°C grens halen wordt jaar na jaar moeilijker.

Politici, neem uw verantwoordelijkheid

Het jongste klimaatrapport van de Verenigde Naties bevestigt de verantwoordelijkheid van de mens. Juist ja: dezelfde mensen die de oplossingen in handen hebben.

Er is absoluut nood aan ambitie om de noodzakelijke stappen te zetten voor een duurzame toekomst en leefbare planeet voor echt iedereen. In 2015 moet er een nieuw bindend akkoord worden ondertekend. Maar vooraleer er iets kan ondertekend worden, moet er een akkoord zijn…

Ik lach er niet mee

Ieder zijn deel, dus ook de politici. Toon dat jij meer ambitie van hen verwacht en dat het menens is met de klimaatopwarming.

Heb je een smartphone, tablet of webcam?
Neem dan een foto van jezelf waarop je verontwaardigd kijkt. Een foto zonder glimlach, recht in de lens. Post je foto op je sociale netwerken met de hashtag #iklachernietmee én op onze Facebookgroep “ABVV’ers voor een leefbare wereld”.

Of kom tijdens de ABVV-klimaatweek naar onze mobiele klimaatstand
En laat een foto van je nemen. We maken hiermee een digitale fotomuur van gezichten waarvan de glimlach is verdwenen.

Want klimaatopwarming is ernstig
Tijd dat alle politici ook zo kijken naar de klimaatopwarming. Hoe groter de digitale fotomuur, hoe groter de draagkracht.

Lees ook

Terug Top